Локшина яєчна

Пропоную вашій увазі рецепт ЯЄЧНОЇ локшини, яка виходить дуже смачною в супах на бульйонах, і на молоці. Легко замішується без краплі рідини, при варінні не розварюється. Таку локшину можна зробити тонкою «павутинкою» для супів, можна менше розкатати і нарізати товщі - для гарнірів. Тісто за цим рецептом мене жодного разу не підводило.

Інгредієнти для «Локшина яєчна»:

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Борошно пшеничне/Борошно (з гіркою) - 5 ст. л.
  • Крупа манна (з гіркою, бажано дрібного помолу) - 5 ст. л.
  • Сіль (без гірки) - 1 ч. л.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1134.2 ккал


белкі42.5
р

жири14.7
р

вуглеводи208.5
р

100 г страви

     

ккал
283.6 ккал

белкі10.6
р

жири3.7
р


вуглеводи52.1
г

 

Рецепт «Локшина яєчна»:

У миску з яйцями всинаю сіль,

додаю манку і борошно.
Зверніть увагу на сорт яєць, які використовуються.
Яйця добірної категорії більшої ваги, значить борошно і манку набираю столову ложку з великою гіркою. Для яєць першої категорії горочку не велику.

Спочатку вимішую ложкою до стану «великої крихти».

Потім руками до однорідності тесту.

Тепер викладаю тісто на стіл і вимішую до еластичного стану хвилин 7 - 10. Тісто не дуже круте, легко міситься, злегка шорстке від манки, не лякайтеся - вона набухне і тісто стане гладким.


Тепер тісто потрібно загорнути в харчову плівку або пакет, залишити на столі. Можна починати розкочувати через 30 хвилин, але даю пару годин для дозрівання.

Потім дістаю тісто з пакету і, розділивши на 6 частин, підкочую в колобки.
Можна розділити і на дві частини, розкатати великими пелюшками, але мені легше катати маленькими.
Один починаю розкочувати, інші прибираю в пакет, щоб не заветрилися.

Розкочую на підпиленому борошном столі до необхідної товщини. Лінійкою не вимірюю, зазвичай розкочую так, щоб через тісто добре просвічувався малюнок столешниці (для фото підклала серветку).

Нарізаю розкатане тісто на смужки і злегка підсушую на скатертині. Головне не пересушити - тісто стане крихким, буде ламатися при нарізці.

коли нарізала локшину, добре перетрушую,


щоб не було злипшених лапшинок.
Ось тепер добре просушую локшину на розносі або столі.
Потім зсипаю в скляну банку, закриваю щільною кришкою, якщо для зберігання.
Варю локшину в бульйоні або молоці 3-4 хвилини з моменту закипання.
Якщо локшина велика для гарніру - час варіння збільшую.

Ще з цього тіста готую ось такі «ушки». Відмінний гарнір виходить!


Суп грибної з локшиною на другий день після приготування.
Лапша залишається упругою, не "розквашується" "навіть після неодноразового опідігріву
.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND