Каннеллоні під томатним соусом

Смачно, ситно, завжди до речі. На сайті я знайшла кілька рецептів, додам і свій як варіант. Не судіть суворо)))

Інгредієнти для «Каннеллоні під томатним соусом»:

  • Каннеллоні (краще відразу відміряти скільки штук вміщується у вашу форму) - 11-12 шт
  • Фарш м'ясної (з цибулею, додати сіль і перець за смаком) - 300-400 г
  • Помідор - 2-3 шт
  • Томатна паста - 3-4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Олія оливкова - 3-4 ст. л.
  • Зелень (орегано, базилік, петрушка,)
  • Вино червоне сухе - 4 ст. л.
  • Вода - 1 стак.
  • Аркуш лавровий - 1 шт
  • Сіль (перець мелений за смаком)

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1397.3 ккал


белкі21.4
р

жири53.3
р

вуглеводи110.6
р

100 г страви

     

ккал
120.5 ккал

белки
1.8 р

жири4.6
р


вуглеводи9.5
г

 

Рецепт «Каннеллоні під томатним соусом»:

Помідор потерти на терку (можна звичайно ошпарити, зняти шкірку, порізати кубиками і загасити до м'якості, але на терку швидше), зелень подрібнити, цибулину порізати дрібно. У каструльці нагріти олію, покласти цибулю, обсмажувати до прозорості, додати помідори, часник через прес, томат пасту і воду, а також лавровий лист, дати закипіти. Додати зелень, сіль, перець і вино, дати покипіти хвилин 5, зняти соус з вогню.
Форму для запікання змастити вершковим маслом і трохи посипати сухарями, на дно налити трохи соусу.
Каннеллоні начинити фаршем (не варто утрамбовувати занадто сильно), укласти в форму на невеликій відстані один від одного в один ряд

зверху залити соусом так щоб вироби були повністю покриті. Нагріти духовку на 180 градусів. Форму накрити фольгою, поставити в духовку на 45-50 хвилин. Можна за 5 хвилин до готовносі зняти фольгу і посипати тертим сиром.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND