Вивчила всі рецепти чечевичних супів, які видав пошуковик. Такого супу немає. А шкода. Суп дуже смачний, ароматний (назва говорить сама за себе), густий, ситний. І, я б сказала, зігріваючий. А то у нас вже похолодало, а опалення ще не працює. Ось і зігріваємося цим супчиком.
Інгредієнти для "Чечевична похлебка" "Ароматна" ":
- Курча (копчений або 1 великий копчений окорочок) - 0,5 шт
- Чечевиця - 200 г
- Лапша - 100 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Цибуля-порей - 2 шт
- Морква (невелика) - 2 шт
- Сельдерей кореневий (шматочок) - 50-70 г
- Каррі (порошок) - 2 ч. л.
- Тмін - 0,5 год.
- Часник (великий) - 1 зуб.
- Імбир (корінь) - 30 г
- Масло вершкове - 50 г
- Вода - 2 л
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі62 |
жири46.4 |
вуглеводи183.4 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі2.2 |
жири1.7 |
вуглеводи6.6 |
Рецепт "Чечевична похлебка" "Ароматна" ":
У каструлі розтопити олію, викласти цибулю і обсмажити до прозорості, всипати чечевицю, каррі, тмін і всі разом обсмажити протягом декількох хвилин.
Влити гарячий бульйон і варити на слабкому вогні без кришки 30 хвилин. За цей час чечевиця розвариться.
Тим часом очистити і нарізати маленькими кубиками або соломкою (мені більше подобається соломкою) моркву і селеру (можна обійтися і без нього).
Нарізати колечками білу частину цибулі-порею. Імбир натерти на дрібній терці.
Після закінчення 30 хвилин додати в суп моркву і селеру,
всипати цибулю-порей,
опустити локшину, посолити і поперчити. Варити до готовності.
Опустити в суп м'ясо і подрібнений часник. Вимкнути вогонь, накрити суп кришкою і дати настоятися хвилин 10.
Подавати, посипавши зеленню. Суп виходить дуже густий, наваристий.