Чечевична похлебка «» Ароматна «»

Вивчила всі рецепти чечевичних супів, які видав пошуковик. Такого супу немає. А шкода. Суп дуже смачний, ароматний (назва говорить сама за себе), густий, ситний. І, я б сказала, зігріваючий. А то у нас вже похолодало, а опалення ще не працює. Ось і зігріваємося цим супчиком.

Інгредієнти для "Чечевична похлебка" "Ароматна" ":

  • Курча (копчений або 1 великий копчений окорочок) - 0,5 шт
  • Чечевиця - 200 г
  • Лапша - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Цибуля-порей - 2 шт
  • Морква (невелика) - 2 шт
  • Сельдерей кореневий (шматочок) - 50-70 г
  • Каррі (порошок) - 2 ч. л.
  • Тмін - 0,5 год.
  • Часник (великий) - 1 зуб.
  • Імбир (корінь) - 30 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Вода - 2 л

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1393.1 ккал


белкі62
г

жири46.4
р

вуглеводи183.4
р

100 г страви

     

ккал
49.8 ккал

белкі2.2
р

жири1.7
р


вуглеводи6.6
р

 

Рецепт "Чечевична похлебка" "Ароматна" ":

У каструлі розтопити олію, викласти цибулю і обсмажити до прозорості, всипати чечевицю, каррі, тмін і всі разом обсмажити протягом декількох хвилин.

Влити гарячий бульйон і варити на слабкому вогні без кришки 30 хвилин. За цей час чечевиця розвариться.

Тим часом очистити і нарізати маленькими кубиками або соломкою (мені більше подобається соломкою) моркву і селеру (можна обійтися і без нього).

Нарізати колечками білу частину цибулі-порею. Імбир натерти на дрібній терці.

Після закінчення 30 хвилин додати в суп моркву і селеру,


всипати цибулю-порей,

опустити локшину, посолити і поперчити. Варити до готовності.

Опустити в суп м'ясо і подрібнений часник. Вимкнути вогонь, накрити суп кришкою і дати настоятися хвилин 10.

Подавати, посипавши зеленню. Суп виходить дуже густий, наваристий.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND