Фруктовий пиріг "Фантазія" "

Цей пиріг - результат польоту моєї фантазії, звідси і назва:-)) Уявіть, пісочна основа з вкрапленнями родзинки, чорнослива і в'яленої журавлини, ароматний прошарок з яблучно-айвового пюре, на ньому ніжні шматочки яблук, занурені в густий грейпфрутовий крем. Смак дуже свіжий, ніжний, соковитий, насичений і фантастично смачний!!!

Інгредієнти для "Фруктовий пиріг" "Фантазія" ":

  • Яблуко (у мене сорт Голден, 2 - в пюре, 2 - нарежем) - 4 шт
  • Грейпфрут (червоний) - 2 шт
  • Айва (велика) - 1 шт
  • Масло вершкове (120 - в тісто, 80 - в крем) - 200 г
  • Яйце куряче (1 - в тісто, 2 - в крем) - 3 шт
  • Цукор (тісто - 3, пюре - 1, крем - 2) - 6 ст. л.
  • Борошно пшеничне/Борошно (у мене грубого помолу) - 1,5 стак.
  • Ізюм (без кісточок) - 2 ст. л.
  • Клюква (в'ялена) - 1 ст. л.
  • Чорнослив (без кісточок) - 4 шт
  • Сметана - 1,5 ст. л.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Кориця (молитва)
  • Крохмаль кукурудзяний - 2-3 год.

Час приготування: 120 хвилин


Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3692.8 ккал

белкі46.8
р

жири196
г

вуглеводи437.5
г

100 г страви

     

ккал
190.4 ккал

белкі2.4
р


жири10.1
г

вуглеводи22.6
р

 

Рецепт "Фруктовий пиріг" "Фантазія" ":

Вимийте і просушіть родзинки, в'ялену журавлину і чорнослив

Подрібніть ножем або м "ясорубкою

Вершкове масло перетерти з цукром, додати борошно, яйце, сметану, соду (у мене сметана була кисла, я соду не гасила)

Додати подрібнені сухофрукти


Сформувати з тіста кулю, прибрати в холодильник як мінімум на 40 хв.

Айву і яблука (на фото одне, але я ще одне потім додала) помити, видалити серцевину, нарізати на невеликі шматочки, можете зняти шкірку, але я цього не робила

Посипати 1 ст. л. цукру і запекти до готовності, я використовувала СВЧ, на повній потужності 8 хв., потім остудити

Грейпфрути помити, у мене 2 невеликих, якщо великий - достатньо одного

Витиснути з них сік, вийшло 250 мл


В окремому посуді змішати м'яку олію, цукор і яйця, додати крохмаль і грейпфрутовий сік (крохмаль розчиняємо в соку)

Варим на маленькому вогні, безперервно перешкоджаючи до загустіння, у мене сік в процесі з рожевого став помаранчевим

Ось так виходить, остужаємо

Печені яблука і айву ретельно подрібнюємо блендером (тут я пошкодувала, що не зняла з айви шкіру, довелося трохи повозитися), додаємо корицю

Дістаємо тісто, викладаємо в форму, робимо бортики, я форму не змащувала, у мене роз'ємна, діаметр 22 см


Можна тісто спочатку пройти 10 хв. при 160-180 град. з пергаментом і квасіллю, але я цього не робила, я поспішала, все і так пропеклося:-)) на тісто викласти пюре

На пюре выложить яблоки (помыть, очистить от сердцевины и кожуры, тонко нарезать), если хотите - присыпьте сахаром.

Зверху викласти грейпфрутовий крем, випікати в попередньо прогрітій духовці 160-180 град. десь 40 хв. (чесно скажу, я час засікти забула, орієнтувалася за зовнішнім виглядом)

Повністю остудити перед подачею, бажано навіть у холодильнику, пиріг дуже ніжний!

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND