Колись у дитинстві я читала книгу. Справа відбувалася в Італії. Там був сліпий хлопчик, який мріяв «побачити» море. Він був з бідної родини. І ось мама готувала там чечевичну похлебку. Це була їхня основна їжа. Мені тоді здалося, що чечевична похлебка - це щось відстійне... для жебраків: (Як же я помилялася!!! Чечевична похлебка - це смачна річ у світі:))) Взагалі, чечевиця - дивовижний продукт!!!
Інгредієнти для «Франкфуртська чечевична похлебка»:
- Чечевиця (жовта або червона) - 300 г
- Бульйон (овочевий) - 3 л
- Сельдерей кореневий - 250 г
- Морква - 250 г
- Цибуля-порей - 250 г
- Картопля (середня) - 4 шт
- Грудинка (копчена) - 100 г
- Сосиска - 6 шт
- Майоран - 1/2 пуч.
- Укроп - 1 пуч.
- Оцус (винний) - 2 ст. л.
- Сіль (за смаком)
- Перець чорний (мелений, за смаком)
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі354.4 |
жири119.9 |
вуглеводи377.7 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири2.3 |
вуглеводи7.3 |
Рецепт «Франкфуртська чечевична похлебка»:
Приготувати овочевий бульйон. Я готувала половину порції. У киплячий овочевий бульйон всипати чечевицю і варити 20 хвилин на слабкому вогні, часто знімаючи піну.
Селер і моркву очистити і нарізати соломкою. Картоплю очистити і нарізати брусочками. Цибуля-порей подрібнити.
Сосиски нарізати кружечками, грудинку - дуже тонкими смужками.
Спассерувати моркву і селеру на рослинній олії до напівготовності.
Через 20 хвилин після чечевиці всипати в суп картоплю, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 10 хвилин.
Додати до суп запалювання разом з грудинкою, приправити сіллю, варити 10 хвилин.
Всипати в суп сосиски, додати цибулю-порей і листики майорана, варити 3 хвилини.
Приправити суп перцем, влити оцет і перемішати.
Подати суп, посипавши нарізаною петрушкою і кропом. Приємного апетиту!!!