Франкфуртська чечевична похлебка

Колись у дитинстві я читала книгу. Справа відбувалася в Італії. Там був сліпий хлопчик, який мріяв «побачити» море. Він був з бідної родини. І ось мама готувала там чечевичну похлебку. Це була їхня основна їжа. Мені тоді здалося, що чечевична похлебка - це щось відстійне... для жебраків: (Як же я помилялася!!! Чечевична похлебка - це смачна річ у світі:))) Взагалі, чечевиця - дивовижний продукт!!!

Інгредієнти для «Франкфуртська чечевична похлебка»:

  • Чечевиця (жовта або червона) - 300 г
  • Бульйон (овочевий) - 3 л
  • Сельдерей кореневий - 250 г
  • Морква - 250 г
  • Цибуля-порей - 250 г
  • Картопля (середня) - 4 шт
  • Грудинка (копчена) - 100 г
  • Сосиска - 6 шт
  • Майоран - 1/2 пуч.
  • Укроп - 1 пуч.
  • Оцус (винний) - 2 ст. л.
  • Сіль (за смаком)
  • Перець чорний (мелений, за смаком)

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
4073.1 ккал


белкі354.4
р

жири119.9
р

вуглеводи377.7
р

100 г страви

     

ккал
78.9 ккал

белки
6.9 р

жири2.3
р


вуглеводи7.3
г

 

Рецепт «Франкфуртська чечевична похлебка»:

Приготувати овочевий бульйон. Я готувала половину порції. У киплячий овочевий бульйон всипати чечевицю і варити 20 хвилин на слабкому вогні, часто знімаючи піну.

Селер і моркву очистити і нарізати соломкою. Картоплю очистити і нарізати брусочками. Цибуля-порей подрібнити.

Сосиски нарізати кружечками, грудинку - дуже тонкими смужками.

Спассерувати моркву і селеру на рослинній олії до напівготовності.

Через 20 хвилин після чечевиці всипати в суп картоплю, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 10 хвилин.


Додати до суп запалювання разом з грудинкою, приправити сіллю, варити 10 хвилин.

Всипати в суп сосиски, додати цибулю-порей і листики майорана, варити 3 хвилини.

Приправити суп перцем, влити оцет і перемішати.



Подати суп, посипавши нарізаною петрушкою і кропом. Приємного апетиту!!!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND