Гарбузово-яблучний напій

Напій, який покращує травлення. Містить безліч вітамінів.

Інгредієнти для «Гарбузово-яблучний напій»:

  • Гарбуз (в очищеному вигляді) - 300 г
  • Яблуко (велике) - 1 шт
  • Вода (за бажанням) - 50 мл
  • Цукор (за бажанням) - за смаком

Час приготування: 10 хвилин


Кількість порцій: 2

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
159.2 ккал

белкі4.5
р

жири1.5
р

вуглеводи38.8
р

Порції

     

ккал
79.6 ккал


белкі2.3
р

жири0.8
р

вуглеводи19.4
р

100 г страви

     

ккал
31.2 ккал

белки
0.9 р

жири0.3
р

вуглеводи7.6
р


 

Рецепт «Гарбузово-яблучний напій»:

Очистити гарбуз і яблуко, пропустити через соковижималку.
Додати за бажанням кип'ячену воду і цукор.
Вживати для поліпшення травлення.

Яблучний сік (інформація з інтернету)

Зміст: вітаміни V-6, V-2, V-1, А, С, біотин, фолієва кислота, пантотенова кислота (вітамін В-5), мінерали: хлорин, фосфор, калій, мідь, флуорид, же-лезо, магній, натрій, силікон і сірку. Додатні властивості: Його застосовують при атеросклерозі, хворобах пече-ні, сечового міхура, нирок, сечокам'яної хвороби, запаленні суглобів, артриті, а також для зниження ваги. Пектин з яблучного соку з м'коттю нормалізує роботу ки-шечника; його велика кількість створює в кишечнику жоврідну масу, яка вбирає різні отрути. Високий вміст цукрів і органічних кислот сприяє швидкому відновленню після фізичних навантажень. Сік особливо корисний для шкіри, волосся і нігтів, при малокровії, гастриті зі зниженою кислотністю. Яблучний сік попереджає і лікує простудні захворювання, грип і кишкові інфекції, виводить токсини з кишечника, усуває запори або розлади шлунка. Яблучний сік корисний розумовим трудом, він також виводить з організму солі сечової кислоти. Сік із кислих яблук, розведений наполовину мінеральною водою, - м'який, але ефективний слабкий засіб. Застереження: Сік протипоказаний при загостренні гастриту, виразкової хвороби і панкреатиту.

Гарбузовий сік (інформація з інтернету)

Зміст: цукрозу, корисні пектинові речовини, солі калію, кальцію, магнію, залізо, мідь і кобальт, вітаміни С, V1, B2, V6, Е, бета-каротин. Додатні властивості: Гарбузовий сік очищає організм і травлену систему, корисний при захворюваннях сечового міхура, нирок, шкіри, при запорах. покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Його рекомендують жінкам із запаленням придатків, тим, хто переніс хворобу Боткіна, а також при каменях у нирках і сечовому міхурі, ожирінні, набряках. Крім того, напій з гарбуза підвищує рівень гемоглобіну в крові, виводить з організму «шкідливий» холестерин і зміцнює серцево-судинну систему, сприяє жовчовідділенню. Застереження: Протипоказань для прийому гарбузового соку практично немає, тільки індивідуальна непереносимість.

Цей рецепт - учасник акції «» Готуємо разом - кулінарний тиждень «». Обговорення приготування на форумі - http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=6579

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND