Знайшла рецепт у книзі «Зарубіжна кухня». Заінтригував своєю назвою... Захотілося теж долучитися до французької кухні. Вийшов дуже смачний гарнір, який не соромно подати навіть на святковий стіл. Покопалася в інтернеті і дізналася, що ж таке огорожа? Виявляється, так може називатися будь-яка страва, наприклад, морепродукти, курка, овочі або суп, приготовані під соусом і сиром і запечені в духовці.
Інгредієнти для «Картопля погратна»:
- Картопля - 700 г
- Молоко - 500 мл
- Сир твердий (100 г - у суміш, 50 г - для посипання) - 150 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Перець чорний
- Сіль
- Масло вершкове
Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій: 8
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі66.5 |
жири16.3 |
вуглеводи168.4 |
Порції |
|||
ккал |
белкі8.3 |
жири2 |
вуглеводи21.1 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири1.2 |
вуглеводи11.9 |
Рецепт «Картопля погратний»:
Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими дольками або брусочками. Викладаємо на противір або сковороду.
Приготуємо суміш, якою будемо заливати картоплю.
Спочатку збиваємо яйце, додаємо молоко і 100 г тертого сиру.
Поливаємо цією сумішшю нашу картоплю, трохи притискаємо і розрівнюємо її, перчим і трохи солимо (сіль так само є в сирі, так що головне - не переборщити)
Зверху розкладаємо шматочки вершкового масла і посипаємо сиром, що залишився.
Доводимо нашу страву до кипіння і, накривши кришкою, ставимо в духовку на 30 хвилин. Потім знімаємо кришку і залишаємо ще на 15 хвилин для підруменювання сиру.
І ще шматочок!)))
Приємного апетиту!