Картопля огорожа

Знайшла рецепт у книзі «Зарубіжна кухня». Заінтригував своєю назвою... Захотілося теж долучитися до французької кухні. Вийшов дуже смачний гарнір, який не соромно подати навіть на святковий стіл. Покопалася в інтернеті і дізналася, що ж таке огорожа? Виявляється, так може називатися будь-яка страва, наприклад, морепродукти, курка, овочі або суп, приготовані під соусом і сиром і запечені в духовці.

Інгредієнти для «Картопля погратна»:

  • Картопля - 700 г
  • Молоко - 500 мл
  • Сир твердий (100 г - у суміш, 50 г - для посипання) - 150 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Перець чорний
  • Сіль
  • Масло вершкове

Час приготування: 80 хвилин


Кількість порцій: 8

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1089.2 ккал

белкі66.5
р

жири16.3
р

вуглеводи168.4
р

Порції

     

ккал
136.2 ккал


белкі8.3
р

жири2
г

вуглеводи21.1
г

100 г страви

     

ккал
77.2 ккал

белки
4.7 р

жири1.2
р

вуглеводи11.9
р


Рецепт «Картопля погратний»:

Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими дольками або брусочками. Викладаємо на противір або сковороду.

Приготуємо суміш, якою будемо заливати картоплю.
Спочатку збиваємо яйце, додаємо молоко і 100 г тертого сиру.

Поливаємо цією сумішшю нашу картоплю, трохи притискаємо і розрівнюємо її, перчим і трохи солимо (сіль так само є в сирі, так що головне - не переборщити)

Зверху розкладаємо шматочки вершкового масла і посипаємо сиром, що залишився.

Доводимо нашу страву до кипіння і, накривши кришкою, ставимо в духовку на 30 хвилин. Потім знімаємо кришку і залишаємо ще на 15 хвилин для підруменювання сиру.


І ще шматочок!)))
Приємного апетиту!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND