Гречаний плов

Якось давно знайшла рецепт в інтернеті.. І все збиралася його приготувати.. Але ось сьогодні проїздили по магазинах, і треба було щось по-швидкому зметикувати.. І якраз цей рецепт виявився до речі і ЩЕ ЯК, оскільки здивував не тільки швидкістю, але і своїми смаковими даними... МММ... ДУЖЕ СМАЧНО!!! Я навіть не уявляла собі раніше таке поєднання продуктів... Моїй родині дуже сподобалася ця страва і всі попросили добавки (хоча вони у мене в цьому сенсі вибагливі, особливо дітки)

Інгредієнти для «Гречаний плов»:

  • Тушонка (в баночці - 400 гр.) - 1 бан.
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 шт
  • Шампіньйони (свіжі) - 200-400 г
  • Гриби (сушені, у мене був набір різних) - 10-20 г
  • Крупа гречана - 1 стак.
  • Олія рослинна
  • Масло вершкове - 20-40 г

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1683 ккал


белки
88.6 р

жири81.9
р

вуглеводи160.8
р

100 г страви

     

ккал
181 ккал

белкі9.5
р

жири8.8
р


вуглеводи17.3
г

 

Рецепт «Гречаний плов»:

1. Сухі гриби замочити в окропі до розм'якшення. Я просто залила окропом і накрила кришкою, а сама зайнялася іншими продуктами..

2. У сухій сковороді або чавунці треба трохи обсмажити, перешкоджаючи, гречку.

3. На іншій сковороді в розігрітій соняшниковій олії обсмажити до золотистого кольору цибулю і закинути туди ж порізані шампіньйони і теж їх обсмажити.

4. Тепер у гриби з цибулею викладаємо тушонку рівним шаром, засипаємо обсмажену гречку, виливаємо замочені сушені гриби разом з водичкою, посолити, поперчити, додаємо води на 1-1,5 пальця над шаром гречки.
Накриваємо кришкою, даємо закипіти, зменшуємо вогонь. Варім 15-20 хвилин, потім вимикаємо, додаємо шматочок вершкового масла, знову накриваємо кришкою і даємо ще постояти ще хвилин 15-20 (дивлячись як у вас з терпінням і з часом)

Ось і все! ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!

Хочу тільки додати, що в моїй родині цей рецепт вже точно приживеться!!! Спробуйте і ви урізноманітнити буденні страви...


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND