Не вмію я працювати з желатином, але руки самі до нього тягнуться. Вирішила порадувати чоловіка, який прийде пізно ввечері, таким ось невигадливим десертом. Незвичайного в ньому нічого немає, але все ж...
Інгредієнти для «Жовтий десерт»:
- Борошно пшеничне/Борошно (для бісквіту) - 4 ст. л.
- Какао-порошок (для бісквіту) - 1,5 ст. л.
- Сода (для бісквіту, тріска)
- Яйце куряче (для бісквіту) - 1 шт
- Цукор (для бісквіту - 4 ст.л., для желе - 3-4 ст.л.) - 7-8 ст. л.
- Ванілін (2 тріски)
- Сметана (для желе) - 1 стак.
- Желатін (^ Оеткер, для желе) - 1 ч. л.
- Вода (1/4стак. - для желатину, 3 ст.л. - для бісквіту)
- Вишня (заморожену розморозити, жменю)
- Олія рослинна (для бісквіту) - 3 ст. л.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 2
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Жовтий десерт»:
1. БІСКВІТ - змішати борошно, какао, цукор (4ст. л), соду, ванілін в одній мисці.
А яйце, воду (3ст. л) і олія - в іншій.
Вміст мисок перемішати, вилити в посуд для мікрохвильовки і випікати на повній потужності 7 хвилин. У мене мікро з конвекцією, я випікаю в комбінованому режимі - конвекція 180 гW, мікрохвилі - 360W.Бісквіт
вийняти, остудити і порізати на шматки.2
. ЖЕЛЕ - Желатін замочити у воді (1/4 стак.),
сметану перемішати вінчиком з цукром (3-4 ст. л.) і ваніліном.
СМЕТАНУ ЗАВАЖАТИ ВІНЧИКОМ, ТАК ЦУКОР ШВИДШЕ РОЗЧИНИТЬСЯ, І МАСА НЕ СТАНЕ РІДКОЮ (ЦЕ СТОСУЄТЬСЯ І СМЕТАННИХ КРЕМІВ!) .
3. ЗБІРКА - сметанный крем перемешать с кусочками бисквита,
выложить массу в форму, покрытую пленкой,
вдавить в разные места вишенки и отправить в холодильник застывать. Через пару годин можна їсти.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ! Робити швидше, ніж я писала)))