Італійське печиво з рикоттою та апельсином

Це печиво пахне святом! Ароматне, ніжне і дуже смачне!

Інгредієнти для «Італійське печиво з рикоттою та апельсином»:

  • Рикотта - 100 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Масло вершкове - 60 г
  • Борошно пшеничне/Борошно - 200 г
  • Цукор - 140 г
  • Ванілін - 1 пакет.
  • Розпушувач тіста - 0.5 ч. л.
  • Апельсин - 1 шт

Час приготування: 60 хвилин


Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2038.7 ккал

белкі40
г

жири71.8
р

вуглеводи311.5
г

100 г страви

     

ккал
268.3 ккал

белкі5.3
р


жири9.4
р

вуглеводи41
г

 

Рецепт «Італійське печиво з рикоттою та апельсином»:

М'яке вершкове масло і цукор помістити в чашу комбайна і підійти до пишності. Потім додати яйце, знову збити і додати рикотту. Збивати поки не розчиниться весь цукор і маса не стане пишною.

З апельсина зняти цедру, розрізати його навпіл і з однієї половини вичавити сік. Ванілін, цедру і сік апельсина додати в чашу комбайна і ще раз збити.

Муку просіяти з розпушувачем. Акуратно, порціями ввести борошно у збиту масу, вимішуючи лопаткою. Тісто буде не круте. Після замісу прибрати тісто в холодильник на 2 години.

Противник змастити або застелити тефлоновим килимком. Тісто викласти в кондитерський мішок з насадкою і відсадити печиво. Я використовувала насадку «зірка». Можна тісто викласти на противір просто ложкою, тоді форма у нього буде не дуже святкова, але смак то не зміниться). Випікати печиво при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.


Готове печиво зняти з противня і остудити.

Зверху печиво має хрустку корочку, а всередині воно м'яке і ніжне. Можна апельсин замінити лимоном, виходить теж смачно, але менш ароматно. Подаємо печиво до чашечки чаю і насолоджуємося!





З комбайном GALAXY GL2300 приготувати це печиво було дуже легко і швидко!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND