Це печиво пахне святом! Ароматне, ніжне і дуже смачне!
Інгредієнти для «Італійське печиво з рикоттою та апельсином»:
- Рикотта - 100 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Масло вершкове - 60 г
- Борошно пшеничне/Борошно - 200 г
- Цукор - 140 г
- Ванілін - 1 пакет.
- Розпушувач тіста - 0.5 ч. л.
- Апельсин - 1 шт
Час приготування: 60 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі40 |
жири71.8 |
вуглеводи311.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі5.3 |
жири9.4 |
вуглеводи41 |
Рецепт «Італійське печиво з рикоттою та апельсином»:
М'яке вершкове масло і цукор помістити в чашу комбайна і підійти до пишності. Потім додати яйце, знову збити і додати рикотту. Збивати поки не розчиниться весь цукор і маса не стане пишною.
З апельсина зняти цедру, розрізати його навпіл і з однієї половини вичавити сік. Ванілін, цедру і сік апельсина додати в чашу комбайна і ще раз збити.
Муку просіяти з розпушувачем. Акуратно, порціями ввести борошно у збиту масу, вимішуючи лопаткою. Тісто буде не круте. Після замісу прибрати тісто в холодильник на 2 години.
Противник змастити або застелити тефлоновим килимком. Тісто викласти в кондитерський мішок з насадкою і відсадити печиво. Я використовувала насадку «зірка». Можна тісто викласти на противір просто ложкою, тоді форма у нього буде не дуже святкова, але смак то не зміниться). Випікати печиво при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.
Готове печиво зняти з противня і остудити.
Зверху печиво має хрустку корочку, а всередині воно м'яке і ніжне. Можна апельсин замінити лимоном, виходить теж смачно, але менш ароматно. Подаємо печиво до чашечки чаю і насолоджуємося!
З комбайном GALAXY GL2300 приготувати це печиво було дуже легко і швидко!