Картопля «Глазунья»

Смак знайомий всім з дитинства - картопля з яйцем, тільки в більш оригінальній версії. Дуже смачний і щільний сніданок, обід або навіть вечеря

Інгредієнти для «Картопля» Глазунья «»:

  • Петрушка
  • Бекон (або грудинка) - 8 ломт.
  • Яйце куряче - 8 шт
  • Сир твердий - 8 ломт.
  • Картопля (на 4 порції досить 4 великих картоплин)
  • Сіль (і перець - за смаком)

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1508.4 ккал


белкі116.5
р

жири109
г

вуглеводи9
г

100 г страви

     

ккал
209.5 ккал

белкі16.2
р

жири15.1
г


вуглеводи1.3
г

 

Рецепт «Картопля» Глазунья «»:

Кожну картоплину розрізаємо вздовж навпіл.
На кожну половинку кладемо ломтик бекону (щоб картопля просочилася його ароматом) і загортаємо кожну в шматок фольги так, щоб стик фольги був нагорі (як в конверт).
Викладаємо на противінь і ставимо в розігріту духовку на 20-30 хвилин пектися до напівготовності.

Коли картопля вже майже готова, розгортаємо її конвертик, прибираємо шматок бекону і робимо в м'якоті поглиблення ложкою

Картоплю солимо, перчим, викладаємо в поглиблення той же шматок бекону і розбиваємо туди яйце. Яйце краще ще раз зверху посолити і поперчити

Зверху посипаємо петрушкою і кладемо шматочок сиру.
У такому ж розгорнутому стані відправляємо картоплю назад у духовку на 5-10 хвилин

Якщо ви любите рідкий жовток, головне, не перетримати страву в духовці, буквально 5 хвилин вистачить, щоб сир розплавився і білок застиг. У мене саме так і вийшло.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND