Картопля з баклажанами

Дуже смачна страва, типу «спекотна». Можна готувати на кожен день, можна на свята. Для любителів картоплі та баклажанчиків.

Інгредієнти для «Картопля з баклажанами»:

  • Картопля (приблизно) - 1 кг
  • Баклажан (великі) - 2-3 шт
  • Помідор (великі (середні)) - 2-3 шт
  • Цибуля ріпчаста (великі (середні)) - 1-2 шт
  • Часник
  • Зелень
  • Приправа
  • Олія рослинна
  • Сіль

Час приготування: 60 хвилин


Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1110.8 ккал

белкі26.1
р

жири2.1
г

вуглеводи545.4
р

Порції

     

ккал
185.1 ккал


белкі4.4
р

жири0.4
р

вуглеводи90.9
р

100 г страви

     

ккал
57.9 ккал

белкі1.4
р

жири0.1
г

вуглеводи28.4
р


 

Рецепт «Картопля з баклажанами»:

Баклажани очистити від шкірки, нарізати кубиками (розмір приблизно 1 * 1 см, можна більше). Цибулю дрібно нарізати. Помідори ошпарити окропом, очистити від шкіряці і теж нарізати кубиками. Картоплю очистити і нарізати дольками. Беремо глибоку сковороду або казан, наливаємо олію, розігріваємо і виклдуємо баклажани. Постійно перешкоджаючи, доводимо до золотистого кольору. Додаємо цибулю, обсмажуємо теж до золотистого кольору. Додаємо помідори, солимо, перчим і гасимо приблизно 5 хвилин. Додаємо до овочів картоплю, заливаємо водою, доводимо до кипіння, солимо і перчим, можна додати будь-які приправи, які Ви любите (кріп, петрушка, базилік, орегано, естрогон). Гасимо до готовності картоплі. Наприкінці додати подрібнений часник. При подачі прикрасити зеленню. Приємного апетиту!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND