Ватрушки - черепашки (несолодкі)

Вже дуже вдала форма у ватрушок! вийшли знову черепашки на конкурс «» У світі тварин «»...

Інгредієнти для «Ватрушки - черепашки (несолодкі)»:

  • Борошно пшеничне/Борошно - 300 г
  • Розпушувач тесту - 1/2 ч. л.
  • Сіль - 1/2 ч.
  • Маргарін - 80 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сметана (10%) - 125 р
  • Сир (і зелень - для начинки)

Час приготування: 90 хвилин


Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1827.9 ккал

белки
38.8 р

жири84.1
г

вуглеводи231.3
г

100 г страви

     

ккал
315.2 ккал

белки
6.7 р


жири14.5
р

вуглеводи39.9
р

 

Рецепт «Ватрушки - черепашки (несолодкі)»:

Як начинку я використовувала готовий солоний сир із зеленню.
Для тесту: змішати борошно. розпушувач, сіль, розм'якшений маргарин, яйце і сметану. Замісити тісто, скатати в кулю і, загорнувши в плівку, відправити в холодильник на 30 хвилин.

Охолоджене тісто розкатати 3-4 мм товщиною, вирізати великі і маленькі гуртки.
На великій кладемо начинку, закриваємо її маленьким колом і копіюємо, як на фото.

Потім ліпимо лапки і голову.

Змазуємо жовтком, розведеним водою або молоком, і відправляємо в попередньо розігріту до 200 * духовку. Випікаємо приблизно 20 хвилин при 200 * (до красивого золотистого кольору).


А можна зліпити таких пташок (просто пиріжок з очима і дзьобом).

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND