Вже дуже вдала форма у ватрушок! вийшли знову черепашки на конкурс «» У світі тварин «»...
Інгредієнти для «Ватрушки - черепашки (несолодкі)»:
- Борошно пшеничне/Борошно - 300 г
- Розпушувач тесту - 1/2 ч. л.
- Сіль - 1/2 ч.
- Маргарін - 80 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Сметана (10%) - 125 р
- Сир (і зелень - для начинки)
Час приготування: 90 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири84.1 |
вуглеводи231.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири14.5 |
вуглеводи39.9 |
Рецепт «Ватрушки - черепашки (несолодкі)»:
Як начинку я використовувала готовий солоний сир із зеленню.
Для тесту: змішати борошно. розпушувач, сіль, розм'якшений маргарин, яйце і сметану. Замісити тісто, скатати в кулю і, загорнувши в плівку, відправити в холодильник на 30 хвилин.
Охолоджене тісто розкатати 3-4 мм товщиною, вирізати великі і маленькі гуртки.
На великій кладемо начинку, закриваємо її маленьким колом і копіюємо, як на фото.
Потім ліпимо лапки і голову.
Змазуємо жовтком, розведеним водою або молоком, і відправляємо в попередньо розігріту до 200 * духовку. Випікаємо приблизно 20 хвилин при 200 * (до красивого золотистого кольору).
А можна зліпити таких пташок (просто пиріжок з очима і дзьобом).