Надзвичайно гарний і смачний хлібушок!
Інгредієнти для «Хліб» Веселка «»:
- Брокколі - 150 г
- Морква (середня) - 1 шт
- Цукор - 1 ст. л.
- Дрожжі - 2 ч. л.
- Сіль (без гірки) - 2 ч. л.
- Борошно пшеничне/Борошно - 3 стак.
- Олія рослинна - 3 ст. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі54.6 |
жири47.1 |
вуглеводи396.7 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири6 |
вуглеводи50.2 |
Рецепт «Хліб» Веселка «»:
Морква натерти на дрібній терці,
броколі відварити хвилин 7 і розім'яти в пюре (я робила в блендері).
Дріжджі змішати з цукром і 100 г теплої води.
Борошно просіяти в чашку, додати сіль, олію і дріжджі (вони повинні добре піднятися). Всі перемішати і розділити на 3 частини.
В одну додати моркву, в другу - броколі, а в третю - трохи теплої води (приблизно півсклянки), щоб тісто стало м'яким.
Всі 3 частини добре вимісити і залишити на столі на пару годин. Обов'язково накрити плівкою, щоб не заветрилося.
Тісто має збільшитися в 2-3 рази.
Беремо тісто і робимо з нього 3 джгути, плетемо косичку, а потім з'єднуємо кінці. Ось що виходить!
Кладемо наш хліб на противінь і залишаємо хвилин на 50. Після
чого ставимо в розігріту духовку і випікаємо хвилин 40.Готовність
перевірити дерев'яною паличкою.
Цей рецепт я взяла з сайту «Хороша кухня». Сподіваюся, що вам він теж сподобається.
Приємного апетиту!!!