Варення «» Бруснична грушка «»

Сьогодні саме той день, коли я раділа, як дитина))) Запитаєте - чому?? Та тому, що сьогодні я готувала з мамою це шалено смачне варення. І для мене зима - не зима, якщо немає цього варення. Рецепт у нашій сім'ї вже багато років. Спробуйте і ви - на скільки це смачно: взимку відкрити баночку ароматного варення, і дістати звідти не менш ароматну грушку. А як це приготувати - дивіться далі.....

Інгредієнти для "Варення" "Бруснична грушка" ":

  • Брусника - 1.5 кг
  • Груша - 0.5 кг
  • Цукор - 1.5 кг
  • Вода (гаряча, кип'яча) - 1 стак.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
6870 ккал


белкі12.5
р

жири9
г

вуглеводи1673
г

100 г страви

     

ккал
183.2 ккал

белкі0.3
р

жири0.2
р


вуглеводи44.6
р

 

Рецепт "Варення" "Бруснична грушка" ":

ось така моя улюблена ягідка, вже промита

а ось і її подружка - ароматна грушка. Грушки такі ростуть у мене в саду, вони не великі. Вибираємо стиглі, але тверді.

Вливаємо в бруснику воду і засипаємо цукром, перемішуємо і ставимо на вогонь. Періодично завадимо. Нехай кипить 30 хв.

Ну ось 30 хв пройшло, варення трохи уварилося, додаємо грушки. Ви подумаєте груші і з «хвостиками»???? А я скажу вам - так, саме з ними. Так передбачено рецептом.

Варим на маленькому вогні ще 30хв. Коли варення почне густіти і колір його перестане бути яскраво червоним, ви можете взяти одну грушку на тарілочку і спробувати її. Якщо вона м'яка, значить все готово, можна по баночках розкладати.


У баночку кладемо грушки. Орієнтуйтеся тому, скільки у вас грушок. У мене вийшло всього 4 півлітрові баночки, і в кожній було десь по 3 грушки.

Ось залишилася мені до чайки, буквально, ложечка варення. Цьому я була шалено рада. А смак......... ну, що я тут розповідаю, приготуйте і побачите, як це смачно - відкриваєш взимку баночку і витягуєш за "хвостик" "просочену брусничкою грушку. Особливо дітки це люблять.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND