Курка у фруктовому желі

Знайшла цей рецепт у журналі. Вирішила приготувати і... результат мене не розчарував. М'яско виходить смачним, а саме желе нагадує смак яблук, запечених у качці. А я це дуже люблю. А головне, готується без всяких заморочок.

Інгредієнти для «Курка у фруктовому желі»:

  • Грудка куряча (філе, у мене було) - 2 шт
  • Сік яблучний (краще кисло-солодкий) - 250 мл
  • Желатін (у мене пачка 10 гр) - 1 упак.
  • Вода (для желатину) - 100 мл
  • Сіль
  • Перець чорний
  • Лимон (для прикраси)
  • Яйце куряче (варене, для прикраси)
  • Зелень (для прикраси)
  • Олія рослинна (для смаження)

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1106.6 ккал


белкі178.1
р

жири28.4
р

вуглеводи38.1
г

100 г страви

     

ккал
87.8 ккал

белкі14.1
р

жири2.3
р


вуглеводи3
г

 

Рецепт «Курка у фруктовому желі»:

Куряче філе порізати на шматочки, відбити, поперчити, посолити (можна додати будь-які приправи за вашим смаком).
Дати трохи просякнутися спеціями.

Обсмажити філе з двох сторін до золотистої корочки. Я після цього ще поставила в мікрохвильовку на 5 хвилин (щоб вже напевно було готово) .
Викласти на страву і прикрасити навколо за вашим бажанням. Я поклала дольки лимона, вареного яйця і зелень.

Приготувати желатин (розвести його за інструкцією на пачці, тільки в 100 мл води) і влити в яблучний сік. Я додала в яблучний сік ще трохи лимонного соку (цю справу я забула сфоткати) .
Залюємо наше м'яско і ставимо в холодильник, щоб застигло.
Все, страва готова.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!

Замість курки можна взяти м'ясо індички або телятину.
Я думаю, що яблучний сік можна спокійно замінити на ананасовий (курку ж запікають з ананасами) або виноградний. Але це особисто моя думка.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND