Дорогі кухарі, ті, хто постарше, напевно ще пам'ятають болгарські огірки «Глобус», їх дуже важко було дістати... І який дивовижний смак був у тих огірків. Пропоную вам замаринувати огірки за цим рецептом, впевнена, вам сподобається.
Інгредієнти для «Мариновані огірки» Ностальгія «»:
- Оцус (їдальня 9%) - 250 мл
- Вода (склянка 250 мл) - 5 стак.
- Цукор - 0,5 стак.
- Сіль - 1 ст. л.
- Огірок (свіжий)
- Перець запашний (горошком)
- Часник
- Аркуш смородиновий
- Аркуш вишневий
- Укроп (парасолька)
- Аркуш лавровий - 1 шт
- Гірчиця (зерна) - 6 шт
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
білкі7.6 |
жири5 |
вуглеводи34.4 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі0.4 |
жири0.3 |
вуглеводи1.9 |
Рецепт «Мариновані огірки» Ностальгія «»:
Так, вмикаємо музику і починаємо чаклувати. Найголовніше в маринуванні овочів, це миття. Я кожен огірочок мою щіточкою, потім відрізаю кінчики огірка, зовсім трохи. В чисту баночку (я завжди марину в 700 г) укладаю на дно: кріп, дольку часнику, пару листиків вишні і чорної смородини, лавровий лист, пару горошин запашного перцю, горошин 6 гірчиці, потім щільненько укладаю огірочки.
Тепер необхідно зробити маринад. Ставимо каструльку з водою, сіллю, цукром на вогонь, коли вода закипить, додаємо оцет. Маринад закипів, заливаємо ним огірки і стерилізуємо хвилин 15, закриваємо банки, перевертаємо, укутуємо.
Також можна стерилізувати подвійною заливкою, я давно вже користуюся таким способом.
Підготовлені банки з огірками залити окропом, прикрити кришками (не закручувати), дати постояти 15-20 хвилин, злити воду в каструлю.
Тепер розрахуємо кількість необхідного маринаду.
Воду зіллям в ємність, вирахуємо, скільки вийшло літрів, і за даним рецептом приготуємо маринад. Закипілим маринадом залити огірки і закатати кришки.
З даної кількості у мене виходить 4 семисот грамові банки огірків.
Тепер зі спокійним сумлінням і з почуттям сповненого обов'язку йдемо відпочивати. Взимку ви всіх приємно вразите смаком своїх огірків. Бажаю всім здоров'я і удачі