Курка в горщикові під томатно-чорносливовим соусом

Місяці 2 лежав у мене чорнослив, і нарешті сьогодні знайшлося йому застосування:-). Курочка вийшла ніжна, так і тане в роті, а соус надає їй незабутній смак!!!

Інгредієнти для «Курка в горщикові під томатно-чорносливовим соусом»:

  • Філе куряче (нарізане на невеликі шматочки) - 1 шт
  • Морква (велика) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
  • Томатна паста (або кетчуп) - 3 ст. л.
  • Сіль - до смаку
  • Перець чорний (мелений) - за смаком
  • Цукор - до смаку
  • Чорнослив (сухофрукт) - 13 шт
  • Вода - 1 стак.
  • Олія оливкова (трохи для підсмаження)

Час приготування: 90 хвилин


Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
794.5 ккал

белкі66.5
р

жири24.9
р

вуглеводи79
г

100 г страви

     

ккал
95.7 ккал

белкі8
г


жири3
г

вуглеводи9.5
г

 

Рецепт «Курка в горщикові під томатно-чорносливовим соусом»:

1. Філе порізати на невеликі кубики, посолити, поперчити. Відставити в сторону.
2. Приготувати соус: Цибуля дрібно порізати.
Моркву втратити.
Обсмажити їх на оливковій олії в сковороді.
Додати томатну пасту, перемішати і зсипати порізаний на 4 частини чорнослив.
Дати закипіти.
Влити воду. Перемішати, дати закипіти. Додати сіль, перець і цукор.

3. На дно горщика викласти столову ложку соусу. Зверху філе і знову соус. Горщик заповнювати на 2/3. Накрити кришечкой.4
. Поставити в холодну духовку. Запікати протягом 50 хв. при 190 градусах.
Приємного апетиту!!!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND