Місяці 2 лежав у мене чорнослив, і нарешті сьогодні знайшлося йому застосування:-). Курочка вийшла ніжна, так і тане в роті, а соус надає їй незабутній смак!!!
Інгредієнти для «Курка в горщикові під томатно-чорносливовим соусом»:
- Філе куряче (нарізане на невеликі шматочки) - 1 шт
- Морква (велика) - 1 шт
- Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
- Томатна паста (або кетчуп) - 3 ст. л.
- Сіль - до смаку
- Перець чорний (мелений) - за смаком
- Цукор - до смаку
- Чорнослив (сухофрукт) - 13 шт
- Вода - 1 стак.
- Олія оливкова (трохи для підсмаження)
Час приготування: 90 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі66.5 |
жири24.9 |
вуглеводи79 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі8 |
жири3 |
вуглеводи9.5 |
Рецепт «Курка в горщикові під томатно-чорносливовим соусом»:
1. Філе порізати на невеликі кубики, посолити, поперчити. Відставити в сторону.
2. Приготувати соус: Цибуля дрібно порізати.
Моркву втратити.
Обсмажити їх на оливковій олії в сковороді.
Додати томатну пасту, перемішати і зсипати порізаний на 4 частини чорнослив.
Дати закипіти.
Влити воду. Перемішати, дати закипіти. Додати сіль, перець і цукор.
3. На дно горщика викласти столову ложку соусу. Зверху філе і знову соус. Горщик заповнювати на 2/3. Накрити кришечкой.4
. Поставити в холодну духовку. Запікати протягом 50 хв. при 190 градусах.
Приємного апетиту!!!