Квасоля-відрізняється високим вмістом крохмалю та інших вуглеводів, білків, багатим набором вітамінів. Квасоля, як харчовий продукт, універсальна. У ній практично є все, що необхідно для організму: легко засвоювані (на 75%) білки, за кількістю яких плоди квасолі близькі до м'яса і риби, різні кислоти, каротин, вітаміни С, B1. V2, V6, РР, безліч макро- і мікроелементів (особливо міді, цинку, калію). щоб уникнути втрати корисних дієтичних якостей плодів не слід замочувати перед варінням, а варити бажано без солі!!
Інгредієнти для «Квасоля по-домашньому в томатному соусі»:
- Квасоля - 0,5 кг
- Морква - 3 шт
- Томатна паста (на свій розсуд)
- Помідор - 4 шт
- Часник - 2 зуб.
- Приправа (сіль, перець, лавр.листик, каррі.)
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
Час приготування: 90 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі11.3 |
жири1.5 |
вуглеводи66.7 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі1.3 |
жири0.2 |
вуглеводи7.4 |
Рецепт «Квасоля по-домашньому в томатному соусі»:
1. Квасоля промити, залити водою і варити до готовності. Можливо, що вся вода викіпить до того, як квасоля буде готова. У цьому випадку додайте по мірі потреби в каструлю холодну воду. Деякі її замочують.. але я не замочувала а відразу варила. 1 годину 20 хв.
2. Нарізати моркву, помідори (кубиками), цибулю напівкільцями, часник дрібно нарубати і прожарити трохи. Додати томатної пасти (на свій розсуд) і води 200-250. м. Загасити-10хв.
3. Додати в соус варену квасолю, розмішати.
3. Подавати до столу можна, як у гарячому вигляді, так і в холодному.
Приємного апетиту!!)))