Очищене топлене вершкове масло «Гхи»

Уявіть собі універсальне масло, яке можна використовувати багато разів, яке надає воістину чарівний смак всім стравам, яке може зберігатися СТОЛІТТЯМИ (!!!) і яке, при всьому при цьому, нескінченно корисне для здоров'я! Представили? Вважаю, що ні. Це чудове масло називається "Гхі & ^ ot;! Його я і хочу вам сьогодні представити.

Інгредієнти для «Очищене топлене вершкове масло» Гхи «»:

  • Масло вершкове (бажаніше всього використовувати домашнє масло, але за браком оного, можна використовувати несолене магазинне, з жирністю не менше 80%) - 750 г
  • Спеції

Час приготування: 120 хвилин


Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
5643 ккал

белки
5.6 р

жири619.1
г

вуглеводи10.6
р

100 г страви

     

ккал
742.5 ккал

белки
0.7 р


жири81.5
р

вуглеводи1.4
г

Рецепт «Очищене топлене вершкове масло» Гхи «»:

Отже, довгоочікуваний рецепт для багатьох, кому я обіцяв його викласти і для тих, хто просив мене викласти його скоріше.-)
Цю чарівну олію можна приготувати звичайним способом, або ароматизувати її спеціями. Мені подобається друге, тому доведеться додати пару додаткових кроків.
Отже, для початку необхідно приготувати шматочок марлі, складеної вчетверо і покласти в нього потрібні нам спеції. Варіантів дуже багато - можна покласти і горошки перцю, і гвоздики, і лавровий лист, і кунжут, та що завгодно, або не класти взагалі нічого. Я поклав 1 ст. л. сезама (кунжуту), тріску чорного кумина і 10 гвоздик.

Тепер потрібно зав'язати марлю так, щоб вийшов такий ось симпатичний мішечок. Цей мішечок можна тимчасово відкласти в сторонку.
Пропоновані суміші спецій для 750г олії:
1. Джира Гі - 1,5 ст. л. індійського тміну (джиру) + 3-4 листки каррі (по можливості) .
2. Кала Мірч Гі - 1 ст. л. чорного, білого або темно-зеленого перца.
3. Лаунг Гі - 12 гвоздик + 1 ст. л. насіння кунжуту.

Тепер головне, сам процес приготування нашого чарівного маслиця.
Візьміть три пачки (750г) несоленного вершкового масла з жирністю не менше 80%. У мене не було можливості купити домашнє вершкове масло, але найкраще використовувати саме його, оскільки в домашньому маслі практично гарантовано не буде ніякої хімії і домішок, а тим більше маргарина. Вибираючи масло для ГХІ, необхідно бути на 100% в ньому впевненим.

Наріжте масло шматочками грам по п'ятдесят і покладіть їх в каструлю З ТОВСТИМИ СТІНКАМИ І ТОВСТИМ ДНОМ. Я виділив великим шрифтом, оскільки це дуже важливо, бо в іншому випадку масло буде пригорати до стінок і ГХІ буде зіпсовано.
Залиште каструлю на пару годин при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким.

Тепер поставте каструлю на плиту, увімкніть СЕРЕДНІЙ вогонь і розтопіть олію. Зрідка і дуже акуратно перешкоджайте масло, щоб воно тануло рівномірно.


Як тільки олія розтане і закипить, зменште вогонь до мінімуму - олія повинна кипіти, але зовсім трохи, щоб поверхня масла ледь колихалася.

У цей момент почне збиратися пінка.

Ось якраз зараз саме час кинути в масло наш чарівний мішечок з магічними травичками, то пак зі спеціями, і тепер каструльку можна залишити в спокої на годинку-іншу. Ми будемо лише спостерігати за процесом і насолоджуватися невимовним горіхово-карамельним ароматом олії і чарівним дурманом наших чарівних травичок.

Через години півтори ми повинні будемо побачити приблизно таку картину. Пенка стала густою і вже не такою ніжною як була спочатку. Зараз необхідно акуратненько зрушити пінку ложкою і заглянути на дно каструлі. Там ми повинні побачити золотисто-коричневий осад через абсолютно прозору олію. Так, так! Ви не почулися, олія має бути абсолютно прозорою! Якщо все так, то переходимо до наступного кроку.

Зараз нам необхідно акуратненько прибрати всю пінку зверху. Зробити це потрібно не торкаючись дна, щоб не потривожити осад.


Пінку ні в якому разі не викидайте! Вона дуже смачна і, до того ж, корисна. Її можна додати куди завгодно і страва відразу придбає неймовірний приголомшливий присмак. Наприклад, можна додати до рису.

Процедіть гарячу маслицю через ситечко, на якому викладена складена вчетверо марля. Постарайтеся процедити так, щоб пластівці, які були в осаді, так і залишилися в каструлі, не потрапивши в марлю.
Подивіться, як приголомшливо виглядає наше ГХІ поки воно гаряче. Колір найчистішого бурштину!

Тепер ГХІ можна розлити в скляні баночки, закрити їх кришками і поставити в прохолодне місце. У холодильник ставити не обов'язково. Правильно приготоване ГХІ може зберігатися в будь-якому місці і наскільки завгодно довго.

А ось так наше маслице буде виглядати наступного дня, коли загустіє.
Ух, сказав я витираючи піт з лоба, втомився друкувати
!

Важливо!
1) Слідкуйте, щоб осад на дні каструлі не став темніше золотисто-коричневого кольору, інакше ГХІ буде зіпсованим 2
) Якщо запах масла занадто сильний або якщо колір його темний, значить масло готувалося занадто довго або на занадто сильному вогні. Така олія стане не корисною, а навпаки шкідливою
) Ні в якому разі не допускайте потрапляння води або чого б то не було в готове ГХІ. У цьому випадку масло швидко зіпсується, або почне пліснявєть.4
) Навіть не намагайтеся готувати ГХІ з менш ніж 500г олії - нічого не вийде
! 5) Посуд повинен бути з товстими стінками і, як мінімум, на 8 см. вище рівня масла

. Більш детальну інформацію про цю чарівну маслицю ви знайдете в моєму співтоваристві тут: https://www.povarenok.ru/blog/show/7689/і тут: https:/ /www.povarenok.ru/blog/show/7695

/.I ще дещо дуже важливе. Ні в якому разі не плутайте ГХІ зі звичайною топленою олією, яку знущання готували на Русі - це дві зовсім різні речі!!! У звичайної топленої олії немає жодної переваги перед ГХІ і технології приготування абсолютно різні
. Простий приклад: топлене масло горить при 120 градусах, на ньому смажити не можна, а ГХІ починає горіти тільки при 190 градусах, тому на ньому можна смажити все, що завгодно. Плюс до всього, ніяке топлене масло не зрівняється з ГХІ за ароматом, чистотою і цілющими якостями


!1. 450 г олії - топити близько 1-ї години
. 900г олії - топити близько 1 год. 30
хв. 3. 1,4 кг олії - топити близько 2-х годинников.4
. 2,3 кг олії - топити близько 3-х годинников.5
. 4,5 кг олії - топити близько 5 год. 15

хв. Увага
! Не завжди і не у всіх ГХІ виходить з першого разу, але ні в якому разі не варто впадати у відчай! Уважно слідуйте інструкції і все обов'язково вийде


! Цей рецепт - учасник акції «Готуємо разом - кулінарний тиждень». Обговорення приготування на форумі: http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?t=3776&postdays=0&postorder=asc&start=0


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND