Салат для участі в конкурсі "Scarlett до 8 Березня" ". Легкий і пікантний салат з мідіями. Огірки надають нотку свіжості. Бажано вживати відразу після заправки салату соусом.
Інгредієнти для «Зелений салат з мідіями»:
- Броколі (1/2 кочана)
- Огірок (свіжий) - 2 шт
- Цибуля ріпчаста (червона) - 1 шт
- Часник - 2 зуб.
- Мідії - 100 г
- Масло вершкове - 50 г
- Гірчиця - 1 ст. л.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Кунжут (для посипання)
Час приготування: 20 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі19.9 |
жири45.1 |
вуглеводи40.4 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі3.6 |
жири8.2 |
вуглеводи7.3 |
Рецепт «Зелений салат з мідіями»:
Відварити мідії, нарізати напівкільцями ріпчасту цибулю. Броколі вимити, розібрати на невеликі суцвіття і відварити в киплячій підсоленій воді, 5 хв. Відкинути на дуршлаг і відразу ж перекласти на 2 хв. в крижану воду.
Огірки вимити, нарізати тонкою соломкою.
Для соусу змішуємо оливкову олію, гірчицю, соєвий соус і вичавлений часник.
Змішати в мисці броколі, огірки, цибулю, мідії і заправити соусом, посипати зверху кунжутом. Вживати бажано відразу.
Так, з усього колічества інгрідієнтів я зробила половину порції, вийшло достатньо для двох.