Зелений салат з мідіями

Салат для участі в конкурсі "Scarlett до 8 Березня" ". Легкий і пікантний салат з мідіями. Огірки надають нотку свіжості. Бажано вживати відразу після заправки салату соусом.

Інгредієнти для «Зелений салат з мідіями»:

  • Броколі (1/2 кочана)
  • Огірок (свіжий) - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста (червона) - 1 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Мідії - 100 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Гірчиця - 1 ст. л.
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Кунжут (для посипання)

Час приготування: 20 хвилин


Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
635.8 ккал

белкі19.9
р

жири45.1
г

вуглеводи40.4
р

100 г страви

     

ккал
115.6 ккал

білкі3.6
р


жири8.2
р

вуглеводи7.3
г

 

Рецепт «Зелений салат з мідіями»:

Відварити мідії, нарізати напівкільцями ріпчасту цибулю. Броколі вимити, розібрати на невеликі суцвіття і відварити в киплячій підсоленій воді, 5 хв. Відкинути на дуршлаг і відразу ж перекласти на 2 хв. в крижану воду.

Огірки вимити, нарізати тонкою соломкою.

Для соусу змішуємо оливкову олію, гірчицю, соєвий соус і вичавлений часник.

Змішати в мисці броколі, огірки, цибулю, мідії і заправити соусом, посипати зверху кунжутом. Вживати бажано відразу.


Так, з усього колічества інгрідієнтів я зробила половину порції, вийшло достатньо для двох.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND