Печенюшки горіхові

Прочитала «смачну» книжку і ось вирішила спекти такі печенюшки до чаю. Вийшли смачнючки. Тісто робиться дуже легко і швидко і воно дуже навіть смачненьке!

Інгредієнти для «Печенюшки горіхові»:

  • Масло вершкове (несолене) - 125 г
  • Цукрова пудра - 150 г
  • Білок яєчний (охолоджений) - 2 шт
  • Борошно пшеничне/Борошно (за рецептом-100г, я додала ще приблизно 70г) - 170 г
  • Горіхи (мелені, будь-які за вашим смаком) - 80 г

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2546.9 ккал


белкі30.9
р

жири137.5
р

вуглеводи307.2
р

100 г страви

     

ккал
439.1 ккал

белкі5.3
р

жири23.7
р


вуглеводи53
г

 

Рецепт «Печенюшки горіхові»:

Розтопити 125г олії

Додати до масла цукрову пудру і розтерти. Дати охолонути

Додати 2 білки до маси, потім борошно і горіхи, перемішати

Тісто називається - «» Відсадне «», тобто воно повинно відсідати ложкою на противір, або шприцом або кульком. Тісто має бути трохи рідкуватим

Відсаджуємо ложкою тісто на противінь, застелений папером. Відсаджуємо подалі один від одного, тісто збільшується в розмірі.


Або кульком. Але найсмішніше, що надалі вийшли все одно однакові гуртки. Хоч ложкою, хоч шприцом (але це у мене чомусь) .Почому-то форми не вийшло!

У середину кожної печенюшки кладемо сушені ананаси, вишню, загалом, що є під рукою!

Відправляємо в розігріту духовку 180гр на 12-15хв

Рецепт я взяла з книги французької кулінарної школи. Печенюшки виходять м'якими і злегка хрусткими, і з'їдаються дуже швидко, їх можна приготувати на різдво і прикрасити чим завгодно.
Тут я представила тісто для відсаджування-яке відсаджується чим-либо, а є тісто для розкочування-воно більш жорстке і з нього можна наштампувати різні фігурки (це тісто я викладу слідом), воно теж дуже смачне
!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND