Печиво з «сухих сніданків»

У мене довго нудьгували залишки пластівців, стали якимись зовсім несмачними, а ще була давно відкрита пачка хлібців. Вирішила з'єднати все це і зробити печенюшки. Скажу відразу, вийшло печиво на любителя. Навіть не хотіла його спочатку виставляти. Воно не тане в роті і не розсипається, його треба жувати. До смаку воно дуже нагадує злаковий батончик Corny, я його дуже люблю, тому такі печенюшки їла із задоволенням!

Інгредієнти для «Печиво з» сухих сніданків «»:

  • Пластівці злакові (Harmony) - 150 г
  • Хлібці (мультизернові, FINN CRISP) - 55 г
  • Пластівці вівсяни - 65 г
  • Сухофрукти (тропічний коктейль) - 30 г
  • Чорнослив - 80 г
  • Ізюм (чорний) - 50 г
  • Кизил - 50 г
  • Горіхи кеш'ю/Кешью - 80 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Мед (з гіркою) - 1 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Кориця - 0,5 год.
  • Шоколад темний (для прикраси)

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2891.9 ккал


белки
53.7 р

жири141.5
р

вуглеводи341.8
р

100 г страви

     

ккал
380.5 ккал

белкі7.1
г

жири18.6
р


вуглеводи45
г

 

Рецепт «Печиво з» сухих сніданків «»:

Ось стільки залишалося пластівців і хлібців.

І зовсім небагато вівсяних пластівців.

За допомогою блендера подрібнюємо пластівці і хлібці в крихту (але не до стану борошна).

Підготувати горішки і сухофрукти.

Перемішати зернову крихту і сухофрукти.


Мед змішати з розтопленим вершковим маслом.

Збити яйце, додати мед з маслом.

Вилити яєчно-масляну суміш у суміш пластівців з сухофруктами, додати розпушувач і корицю і вимішати.

Можна поставити на 30 хвилин в холодильник. Потім зліпити кульки, величиною з грецький горіх. Ліпити важко, руки краще змочувати водою.
Випікати до стану, коли кульки стануть сухими і золотистими.

Після першої випеченої порції зрозуміла, що краще робити пелюшки, як вівсяне печиво, тоді часу на випічку піде зовсім мало.


Готове печиво полити розтопленим шоколадом.

Приємного апетиту!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND