Рулетики з беконом, запечені на гриль-дошці

Проста літня закуска, в основі підкопчений бекон, смак якого доповнюється хрусткими тостами, розплавленим сиром і гостринкою у вигляді слайсів ріпчастої цибулі, зубчиків часнику або перцю чилі. Готуйте більше - захочеться добавки!

Інгредієнти для «Рулетики з беконом, запечені на гриль-дошці»:

  • Бекон - 1 пач.
  • Хліб (1/2 буханця житнього хліба) - 1/2
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
  • Часник - 3 зуб.
  • Помідор - 1 шт
  • Сир голландський (або плавлений вершковий) - 100 г
  • Соєвий соус - 100 мл
  • Сіль - до смаку
  • Перець чорний - за смаком

Час приготування: 25 хвилин


Кількість порцій: 13

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
558.5 ккал

белки
36.9 р

жири25.8
р

вуглеводи47.4
р

Порції

     

ккал
43 ккал


белки
2.8 р

жири2
г

вуглеводи3.6
г

100 г страви

     

ккал
116.4 ккал

білкі7.7
р

жири5.4
р

вуглеводи9.9
р


 

Рецепт «Рулетики з беконом, запечені на гриль-дошці»:

Завантажте гриль-дошку на 1-10 годин у воду так, щоб вона перебувала повністю під водою.

За кілька годин до приготування наріжте хліб (бажано житній) на четвертинки і залиште на повітрі, щоб шматочки злегка заветрилися.

Поки барбекю/мангал розігрівається, замаринуйте бекон в соєвому соусі на 10 хвилин.

У цей час наріжте начинку (сир, цибуля, часник, помідор) на слайси.


Оберніть шматочки хліба з начинкою смужками бекону.
Після того як температура вугілля досягла оптимальної, покладіть гриль-дошку на решітку гриля, над вугіллям, лицьовою стороною вниз. У такому положенні протримайте дошку 1-2 хвилини, поки не піде дим (підсушена лицьова сторона не дозволить гриль-дошці надмірно вигинатися під час запікання) .
Затем переверніть гриль-дошку лицьовою стороною вгору і викладіть зверху беконні рулети.

Якщо є кришка - накрийте кришкою і запікайте протягом 15-20 хвилин до золистого кольору. Якщо немає кришки - запікайте 20-30 хвилин, дошка повинна тліти, але не горіти (під час загоряння злегка збризніть водою на краї дошки)!

Порада: якщо немає можливості придбати готовий бекон, наріжте смужками подморожену свинячу грудинку.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND