Пудинг «Dessert cioccolato birra e fragole»

Пивний десерт з шоколадом і полуницею. Незвично, правда? Дуже ніжний італійський десерт сразить вас наповал, пиво надає пудингу незвичайний смак і терпкість. Це дуже смачно, спробуйте. Дякую за рецепт чудового італійського кухаря Sonia Peronaci.

Інгредієнти для «Пудинг» Dessert cioccolato birra e fragole «»:

  • Пиво темне (100 мл - для пудингу, 80 мл - для карамелі) - 180 мл
  • Цукор (80 г - для пудингу, 100 г - для карамелі. Цукор можна використовувати будь-який, у мене коричневий) - 180 г
  • Молоко - 350 мл
  • Печиво (Мигдальне) - 50 г
  • Какао-порошок - 50 г
  • Яйце куряче - 5 шт
  • Полуниця (свіжа або заморожена) - 100 г

Час приготування: 50 хвилин


Кількість порцій: 5

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1720.3 ккал

белкі61.5
р

жири45.7
р

вуглеводи253.3
г

Порції

     

ккал
344.1 ккал


белкі12.3
р

жири9.1
р

вуглеводи50.7
р

100 г страви

     

ккал
144.6 ккал

белкі5.2
р

жири3.8
р

вуглеводи21.3
г


 

Рецепт «Пудинг» Dessert cioccolato birra e fragole «»:

Наші інгредієнти

Для початку зробимо ніжну карамель. Ставимо каструлю на вогонь, додаємо пиво, цукор, заважаємо до тих пір, поки цукор не розчиниться, карамель повинна запенитися, після чого залишаємо карамель охолоджуватися. Карамель виходить за консистенцією як нежидкий мед.

Мигдальне печиво перетираємо в крихту


Зробимо крем-мусс: яйця з цукром збити міксером кілька хвилин, далі додати молоко, печиво в крихту, какао просіяти через сито, все підбити вінчиком,

На останньому етапі додати пиво і перемішати.

Формочки для даного десерти потрібні спеціальні глибокі, у мене таких немає, тому я використовувала плоскі для кексів, нічого страшного в цьому немає, просто пудинг вийде не таким пишним.
У формочки додати карамель, облити донечки і стінки і влити пудинг.

Мої формочки дуже плоскі і їх неможливо було прикрити фольгою, краще це зробити, інакше на пудингу в процесі випікання можуть утворитися тріщинки

Вскип'ятити воду, формочки покласти на противінь, залити гарячою водою і прибрати в духовку на 15-20 хв. при температурі 180 градусів.


Ось вони красиві

Отже, пудинг готовий! для того, щоб дістати пудинг, обводимо ножем по краях, на кілька секунд формочку опускаємо в киплячу воду і перевертаємо на тарілку, прикрашаємо полуницею і поливаємо карамеллю.
Приємного апетиту,
від такого десерту так і хочеться співати! Gustoso e tenero!

 

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND