Салат «Лодочка любові»

Соковита м'якоть грейпфрута, солодкий апельсин і, звичайно ж, креветки... з крапелькою ароматного коньяку. Ви пробуєте цей салат і закриваєте очі від блаженства, тепло розливається по всьому тілу... Неповторний смак, незабутні відчуття, ви відчуваєте любов і ніжність. До конкурсу «Scarlett до 8 Березня». Нас усіх забирають бурхливою течією води річки нескінченною, наповненою ніжністю і захопленням, ну і, надією, звичайно. У човнах неміцних нашої любові всі ми пливемо в невідомість. Коли човен сідає на мілину, його поглинає тужлива вічність. Всі ми потрапили в мережі кохання, в міцні, липкі мережі. І всіх нас по життю кудись несе її мінливий вітер. Але варто комусь ланцюги порвати, течія річки перекрити, Стає нічого більше бажати. І нема чого далі жити.

Інгредієнти для «Салат» Лодочка любові «»:

  • Авокадо - 2 шт
  • Креветки (тигрові, очищені) - 10 шт
  • Апельсин (м "якоть) - 1/2 шт
  • Грейпфрут (м'якоть) - 1/2 шт
  • Кетчуп (за смаком)
  • Майонез (за смаком)
  • Коньяк - 1 ч. л.
  • Листя салату/Салат (листя, для прикраси)
  • Укроп (для прикраси)
  • Маслини (для прикраси)
  • Кальмар (кільця відварені, для прикраси) - 2 шт

Час приготування: 30 хвилин


Кількість порцій: 2

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2623.4 ккал

белкі310.5
р

жири117.1
г

вуглеводи86.8
р

Порції

     

ккал
1311.7 ккал


белкі155.3
р

жири58.6
р

вуглеводи43.4
р

100 г страви

     

ккал
106.6 ккал

белкі12.6
р

жири4.8
р

вуглеводи3.5
г


 

Рецепт «Салат» Лодочка любові «»:

Один плід авокадо (другий ми будемо використовувати для прикраси) розрізати навпіл, видалити кісточку.

І акуратно звільнити шкірку від м'якоті.




М'якоть намагайтеся якомога менше пошкодити, оскільки з неї можна зробити деякі елементи прикраси. Наприклад, ось такі.
Авокадо краще сбрызнуть соком лимона або лайма, щоб не почорнел.

Решту м'якоті дрібно нарізати.


М'якоть половини грейпфрута і половини апельсина відокремити від плівок і нарізати кубиками.

Все з'єднати, додати відварені креветки.

Заправити соусом з кетчупу + майонез + коньяк.

Заповнити шкірку авокадо салатиком.

На страву покласти листя салату, на нього поставити наші «човники».


Другий плід авокадо використовується для прикраси: він також розрізається навпіл, видаляється кісточка і нарізається дольками.
На дольки можна покласти креветки і прикрасити їх гілочкою кропу.

Човники прикрасити кільцями кальмара.
На тарілочку покласти кілька долок апельсина.

Приємного апетиту!

 

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND