Шарі пиріжки з тунцем та овочами

Пісні шари з начинкою з тунця, болгарського перцю, смаженої цибулі та зелені. Тонке і хрустке тісто, соковитий фарш. Ніякого маргарину, тільки олія, борошно і вода!

Інгредієнти для «Шарі пиріжки з тунцем і овочами»:

  • Борошно пшеничне/Борошно - 2 стак.
  • Олія рослинна - 3 ст. л.
  • Вода - 0,5 стак.
  • Тунець (консервований) - 180 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Зелень
  • Сіль
  • Часник - 1 зуб.
  • Перець червоний пекучий (мелений)

Час приготування: 80 хвилин


Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1724.2 ккал

белкі74.5
р

жири45.7
р

вуглеводи259.3
р

Порції

     

ккал
431.1 ккал


белки
18.6 р

жири11.4
р

вуглеводи64.8
р

100 г страви

     

ккал
233 ккал

белкі10.1
р

жири6.2
р

вуглеводи35
г


 

Рецепт «Шарі пиріжки з тунцем і овочами»:

Замісити круте тісто з двох склянок борошна, половини склянки холодної води, тріски солі, і двох чайних ложок рослинної олії.

Скатати його в кулю. Накрити харчовою плівкою і дати дозріти 20-30 хвилин.

Приготувати начинку. Нарізати цибулю напівкільцями. Обсмажити його на 1 ст.л. рослинної олії до золотистого кольору. Додати болгарський перець, нарізаний соломкою. Трохи загасити до м'якості перцю.

Вийняти тунець, консервований у власному соку, з рідини. Трохи розім'яти його виделкою, але не в пасту. Щоб були шматочки 1 на 2   Додати
тушковані овочі, дрібно нарізану зелень (петрушку, базилік, кріп), подрібнену дольку часнику.
Посолити і поперчити суміш до смаку.


Тісто розділити на три частини. Кожну з них розкатати в тонкий пласт.

Промазати два пласти тесту зверху рослинною олією. (Краще брати для цієї мети нерафіновану соняшникову олію, так страва буде ароматнішою. А ось обсмажувати овочі краще на рафінованому)
Укласти пласти один на одного, верхній шар не змащувати маслом.
Можна зробити тісто ще більш прошаркованим. Для цього розділити тісто на більшу кількість шарів, і кожен промазати маслом, а потім з'єднати їх.
Але мені вистачило трьох для цілком пристойної слоїстості))

Тришаровий пласт тіста розрізати на квадрати. Кожен з них трохи розкатати, вони повинні бути приблизно 10 на 10   В
середину укласти начинку. Зіпнути пиріжки трикутниками.

Укласти шари на змащений рослинним маслом противень. Відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин до золотистої корочки.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND