Пісні шари з начинкою з тунця, болгарського перцю, смаженої цибулі та зелені. Тонке і хрустке тісто, соковитий фарш. Ніякого маргарину, тільки олія, борошно і вода!
Інгредієнти для «Шарі пиріжки з тунцем і овочами»:
- Борошно пшеничне/Борошно - 2 стак.
- Олія рослинна - 3 ст. л.
- Вода - 0,5 стак.
- Тунець (консервований) - 180 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Перець болгарський - 1 шт
- Зелень
- Сіль
- Часник - 1 зуб.
- Перець червоний пекучий (мелений)
Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі74.5 |
жири45.7 |
вуглеводи259.3 |
Порції |
|||
ккал |
белки |
жири11.4 |
вуглеводи64.8 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі10.1 |
жири6.2 |
вуглеводи35 |
Рецепт «Шарі пиріжки з тунцем і овочами»:
Замісити круте тісто з двох склянок борошна, половини склянки холодної води, тріски солі, і двох чайних ложок рослинної олії.
Скатати його в кулю. Накрити харчовою плівкою і дати дозріти 20-30 хвилин.
Приготувати начинку. Нарізати цибулю напівкільцями. Обсмажити його на 1 ст.л. рослинної олії до золотистого кольору. Додати болгарський перець, нарізаний соломкою. Трохи загасити до м'якості перцю.
Вийняти тунець, консервований у власному соку, з рідини. Трохи розім'яти його виделкою, але не в пасту. Щоб були шматочки 1 на 2 Додати
тушковані овочі, дрібно нарізану зелень (петрушку, базилік, кріп), подрібнену дольку часнику.
Посолити і поперчити суміш до смаку.
Тісто розділити на три частини. Кожну з них розкатати в тонкий пласт.
Промазати два пласти тесту зверху рослинною олією. (Краще брати для цієї мети нерафіновану соняшникову олію, так страва буде ароматнішою. А ось обсмажувати овочі краще на рафінованому)
Укласти пласти один на одного, верхній шар не змащувати маслом.
Можна зробити тісто ще більш прошаркованим. Для цього розділити тісто на більшу кількість шарів, і кожен промазати маслом, а потім з'єднати їх.
Але мені вистачило трьох для цілком пристойної слоїстості))
Тришаровий пласт тіста розрізати на квадрати. Кожен з них трохи розкатати, вони повинні бути приблизно 10 на 10 В
середину укласти начинку. Зіпнути пиріжки трикутниками.
Укласти шари на змащений рослинним маслом противень. Відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин до золотистої корочки.