Рецепт кухні Персії (Ірану). Схід - справа тонка, і в кулінарії незвичайні поєднання дивують. Цей рецепт взято мною з журналу * Food & Wine *. У пошуках цікавих рецептів я перелистала безліч журналів різних років, тому що знайти щось незвичайне... ох як нелегко. Це рецепт здивував мене поєднанням цибулі, часнику і яблук з абрикосами, а вже в поєднанні з корицею і шафраном вийшла чудова страва, яка просто прийшла зі Східних казок Шахерезади або Алладіна. Ця старовинна перська страва для весіль, також готувалася в королівських сім'ях. Як чудово зануритися в цей світ теплого Сходу в дощовий день кінця листопада. Заходьте і пригощайтеся!
Інгредієнти для «Золотий рис з яблуками і абрикосами»:
- Рис (басматі або жасмин) - 1 стак.
- Шафран (імеретинський) - 1/3 ч.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Часник - 2 зуб.
- Масло вершкове (несолене) - 8 ч. л.
- Яблуко (зелене) - 2 шт
- Абрикос (або курага) - 1/2 стак.
- Бульйон (курячий) - 4 стак.
- Цибуля зелена (пір'я) - 2 шт
- Кориця - 2 ч. л.
- Сіль (і перець) - 2 ч. л.
- Міндаль (подрібнений) - 2 ст. л.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі114.9 |
жири77.9 |
вуглеводи228.5 |
Порції |
|||
ккал |
белкі28.7 |
жири19.5 |
вуглеводи57.1 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі5.3 |
жири3.6 |
вуглеводи10.5 |
Рецепт «Золотий рис з яблуками і абрикосами»:
Стародавня Персія - це теперішній Іран.
Схід завжди вражає своїм багатством і достатністю пишності, це було і раніше і залишилося до наших днів.
Спочатку для нашої страви ми замочимо шафран у теплій воді.
Вимиємо рис басматі або жасмин.
Дрібно наріжемо цибулю і часник.
У глибокій сковорідці або вік розтопимо 4 чайні ложки несоленого вершкового масла.
Додамо дрібно нарізану цибулю і часник і, перешкоджаючи, підсмажимо протягом 10 хвилин на невеликому вогні.
Додамо корицю і ще трохи потомимо.
Додаємо склянку рису і, завадячи, підзолотимо її.
Заливаємо рис курячим бульйоном і шафраном, замоченим у воді. Закриваємо кришкою і ставимо на маленький вогонь.
Поки рис готується, очистимо і наріжемо яблука і абрикоси (курагу), а також приготуємо мигдаль.
Дрібно наріжемо зелену цибулю.
І підсмажимо його трохи 1 хвилину в вершковому маслі (4 чайної ложки)
До зеленого лука додамо нарізаний абрикос і покинутий мигдаль, трохи (2 хвилини) обсмажимо
Останнім додаємо яблука і ще томимо 2 хвилини разом
Поки ми готували фруктову суміш, рис приготовлений.
Перемішаємо рис з фруктовою сумішшю... і тепер тільки красиво розкласти по тарілках і пригостити коханих!
Подавати страву добре гарячою і трохи поперченою для більшої пікантності!