Золотий рис з яблуками та абрикосами

Рецепт кухні Персії (Ірану). Схід - справа тонка, і в кулінарії незвичайні поєднання дивують. Цей рецепт взято мною з журналу * Food & Wine *. У пошуках цікавих рецептів я перелистала безліч журналів різних років, тому що знайти щось незвичайне... ох як нелегко. Це рецепт здивував мене поєднанням цибулі, часнику і яблук з абрикосами, а вже в поєднанні з корицею і шафраном вийшла чудова страва, яка просто прийшла зі Східних казок Шахерезади або Алладіна. Ця старовинна перська страва для весіль, також готувалася в королівських сім'ях. Як чудово зануритися в цей світ теплого Сходу в дощовий день кінця листопада. Заходьте і пригощайтеся!

Інгредієнти для «Золотий рис з яблуками і абрикосами»:

  • Рис (басматі або жасмин) - 1 стак.
  • Шафран (імеретинський) - 1/3 ч.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Масло вершкове (несолене) - 8 ч. л.
  • Яблуко (зелене) - 2 шт
  • Абрикос (або курага) - 1/2 стак.
  • Бульйон (курячий) - 4 стак.
  • Цибуля зелена (пір'я) - 2 шт
  • Кориця - 2 ч. л.
  • Сіль (і перець) - 2 ч. л.
  • Міндаль (подрібнений) - 2 ст. л.

Час приготування: 30 хвилин


Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2057 ккал

белкі114.9
р

жири77.9
р

вуглеводи228.5
р

Порції

     

ккал
514.3 ккал


белкі28.7
р

жири19.5
р

вуглеводи57.1
г

100 г страви

     

ккал
94.8 ккал

белкі5.3
р

жири3.6
р

вуглеводи10.5
г


 

Рецепт «Золотий рис з яблуками і абрикосами»:

Стародавня Персія - це теперішній Іран.

Схід завжди вражає своїм багатством і достатністю пишності, це було і раніше і залишилося до наших днів.

Спочатку для нашої страви ми замочимо шафран у теплій воді.

Вимиємо рис басматі або жасмин.


Дрібно наріжемо цибулю і часник.

У глибокій сковорідці або вік розтопимо 4 чайні ложки несоленого вершкового масла.

Додамо дрібно нарізану цибулю і часник і, перешкоджаючи, підсмажимо протягом 10 хвилин на невеликому вогні.

Додамо корицю і ще трохи потомимо.

Додаємо склянку рису і, завадячи, підзолотимо її.


Заливаємо рис курячим бульйоном і шафраном, замоченим у воді. Закриваємо кришкою і ставимо на маленький вогонь.

Поки рис готується, очистимо і наріжемо яблука і абрикоси (курагу), а також приготуємо мигдаль.

Дрібно наріжемо зелену цибулю.

І підсмажимо його трохи 1 хвилину в вершковому маслі (4 чайної ложки)

До зеленого лука додамо нарізаний абрикос і покинутий мигдаль, трохи (2 хвилини) обсмажимо


Останнім додаємо яблука і ще томимо 2 хвилини разом

Поки ми готували фруктову суміш, рис приготовлений.

Перемішаємо рис з фруктовою сумішшю... і тепер тільки красиво розкласти по тарілках і пригостити коханих!









Подавати страву добре гарячою і трохи поперченою для більшої пікантності!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND