Торт «Райське яблуко» або «Змій-мистецтво»

Основу даної композиції складає торт «Райське яблуко». Колись давно вирізала замітку з рецептом з журналу. Дуже красиво виглядало яблуко і спосіб приготування торта мені здався досить простим. Готується він з бісквітних крихт, сполучна ланка - повидло. Помадка, якою покривається яблуко, проникає в крихти на 1 см і пофарбовує їх у бордовий колір - виходить дуже красивий ефектний розріз, який за виглядом нагадує справжнє яблуко. Історія моєї композиції така. Приготувавши торт «Райське яблуко», я почала думати, як його піднести, але нічого цікавого в голову не прийшло. І тут у магазині я побачила символ року - змію, яка щільним кільцем обвилася навколо яблука. Ідея відразу ж народилася в моїй голові. Я спробувала втілити її в моєму кулінарному творінні. І ось, що у мене з цього вийшло. Ця композиція прикрасить Ваш святковий новорічний стіл.

Інгредієнти для «Торт» Райське яблуко «або» Змій-мистецтвник «»:

  • Борошно пшеничне/Борошно - 1 стак.
  • Цукор коричневий (в бісквіт-1 стак, помадка-1 стак., в тісто для змія -1 стак, начинка яблука-1 ст.л, для листиків-2 ст.л) - 3 стак.
  • Крохмаль - 1 ст. л.
  • Яйце куряче (в бісквіт-7 шт., для листків-1 шт.) - 8 шт
  • Повидло (в начинку -1 стак, для змащення бісквіту-0,5 стак.) - 1,5 стак.
  • Горіхи волоські - 0,5 стак.
  • Вода (в помадку -0,5 стак., в желе-0,25 стак.) - 0,75 стак.
  • Цедра лимона - 2 ст. л.
  • Лимон - 0,5 шт
  • Буряк - 0,5 шт
  • Коньяк (у помадку -1 ст.л., у тісто для змії - 1 ст.л.) - 2 ст. л.
  • Какао-порошок (в помадку -1 ст.л., в тісто для змії- 3 ст.л.) - 4 ч. л.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Желатін - 1 ст. л.
  • Стружка кокосова - 2 ст. л.
  • Барвник харчовий (зелений) - 1 ч. л.
  • Печиво - 600 г
  • Молоко - 1 стак.
  • Масло вершкове - 150 г
  • Ківі - 2 шт
  • Вафельні трубочки - 1 шт
  • Виноград - 50 г

Час приготування: 180 хвилин


Кількість порцій: 10

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
9241.6 ккал

белкі152.2
р

жири274.6
р

вуглеводи1526.2
г

Порції

     

ккал
924.2 ккал


белкі15.2
р

жири27.5
р

вуглеводи152.6
г

100 г страви

     

ккал
313.3 ккал

белкі5.2
р

жири9.3
р

вуглеводи51.7
р


 

Рецепт «Торт» Райське яблуко «або» Змій-мистецтвник «»:

Приготувати продукти для бісквіту.

Відокремити жовтки від білків. До жовтків додати половину норми цукру, розтерти добіла.

Білки збити в круту піну.

До жовтків додати 1/3 білків, перемішати.


Обережно перешкоджаючи, всипати борошно, крохмаль і цукор, що залишився.

Після чого додати інші білки.

Вилити тісто в змащену маслом форму і випікати бісквіт при температурі 200 градусів близько 20 хвилин.

Остудити бісквіт, дати підсохнути, розрізати на шматки.

Подельчить подсохший бисквит в крошку, натерев на терке.


Приготувати продукти для начинки.

Поварити побачило з цукром 5 хвилин, додати подрібнені горіхи.

Бісквітні крихти ретельно перемішати з начинкою.

Взяти дві однакові за розміром форми, застелити плівкою і, щільно утрамбовуючи, розкласти бісквітні крихти за формами.

Приготувати продукти для помадки.


Цукор залити гарячою водою, варити, знімаючи піну, 5 хвилин.
З лимона витягти 1 ч. л. соку. Перед закінченням варіння додати лимонний сік. Готовий сироп швидко охолодити і сбрызнуть холодною водою, щоб не утворювалася цукрова корочка.

Натерти буряк на дрібній терці, витиснути з м'якоті сік - має вийти 2 столові ложки.
Додати в охолонений сироп коньяк, цедру лимона, буряковий сік, какао, ванільний цукор, перемішати.

Витягти бісквітний корж з форми, злегка змастити повидлом.

Зверху встановити другу частину бісквіту. Надати форму яблука.

Покрити яблуко помадкою, наносячи шар за шаром, поки вся помадка не закінчиться. Поставити в холодильник.

Приготувати листики. Заздалегідь залити желатин водою, змішаною з барвником. Білок збити в круту піну. Желатін розпустити на вогні, остудити. У збитий білок додати кокосову стружку, желатинову масу. Налити в пласку тарілку і прибрати в холодильник, щоб маса застигла.
Вийняти застигле желе з тарілки і вирізати з неї листочки. Надати яблуку закінчений вигляд, прикрасивши паличкою і листчиками. Листики можна приготувати будь-яким іншим способом. Можна просто взяти пакетик із зеленим желе. Залити його, згідно з інструкцією, водою. Але щоб вийшло більш круте желе, треба додати ще 1 ст. л. звичайного желатину. Або взяти відразу кокосову стружку, пофарбовану в зелений колір. Тоді харчовий барвник не знадобиться.

Приготувати продукти для змія. Печиво подрібнити.
Одну частину натерти на терці до стану борошна, іншу наламати на дрібні шматочки.
Вскип'ятити молоко, додати цукор, розмішати до повного розчинення. Додати в молоко інші продукти: олія, какао, печиво, коньяк. Остудити масу.

З отриманої маси сформувати змія.

Прикрасити шматочками ківі та винограду. З цукерок драже зробити очі. Прикрашати змія можна на свій розсуд, як підкаже фантазія. Якщо ж Ви прикрашаєте шматочками фруктів, то краще це зробити незадовго до подачі до столу, щоб верх тортика «змія» не підмок.

До змія акуратно викласти яблуко.
І ось наша композиція для новорічного столу готова.

 

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND