Творожний кекс з цукатами

Рецепт я знайшла на Carina forum, але внесла деякі зміни. Кекс вийшов дивовижно м'який, пухнастий і ніжний. Абсолютно не сухий і дуже ароматний.

Інгредієнти для «Творожній кекс з цукатами»:

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Апельсин
  • Ессенція (ромова) - 5 ч. л.
  • Масло вершкове - 100 г
  • Борошно пшеничне/Борошно - 400 г
  • Сода - 2 ч. л.
  • Ізюм - 100 г
  • Горіхи - 100 г
  • Вишня (з компоту) - 100 г
  • Коньяк - 50 мл
  • Сир - 250 г
  • Цукор - 200 г

Час приготування: 60 хвилин


Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
4284.7 ккал

белкі111.2
р

жири140.2
р

вуглеводи622.7
р

Порції

     

ккал
714.1 ккал


белкі18.5
р

жири23.4
р

вуглеводи103.8
р

100 г страви

     

ккал
297.5 ккал

білкі7.7
р

жири9.7
р

вуглеводи43.2
р


 

Рецепт «Творожний кекс з цукатами»:

Замочити вишню в коньяку.
Змішати борошно з содою, цедрою, ізюмом і горіхами.
Збити цукор з маслом у пишну піну.
Додати сир, ваніль, ромову есенцію, все як слід збити.
Безперервно вибиваючи, додати по одному яйця.
Додати вишню.
Додати частинами борошно і все ретельно перемішати.
Змастити маслом форму 1,5 - 1,8   Викласти
тісто і поставити в попередньо нагріту до 175 ° С духовку на 50 хвилин.
Готовий кекс злегка остудити у формі і потім викласти на ґрати.
P.S.
Форму брати краще більшого розміру, оскільки кекс під час випічки сильно піднім


Приємного апетиту!!!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND