Рецепт я знайшла на Carina forum, але внесла деякі зміни. Кекс вийшов дивовижно м'який, пухнастий і ніжний. Абсолютно не сухий і дуже ароматний.
Інгредієнти для «Творожній кекс з цукатами»:
- Яйце куряче - 2 шт
- Апельсин
- Ессенція (ромова) - 5 ч. л.
- Масло вершкове - 100 г
- Борошно пшеничне/Борошно - 400 г
- Сода - 2 ч. л.
- Ізюм - 100 г
- Горіхи - 100 г
- Вишня (з компоту) - 100 г
- Коньяк - 50 мл
- Сир - 250 г
- Цукор - 200 г
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Творожний кекс з цукатами»:
Замочити вишню в коньяку.
Змішати борошно з содою, цедрою, ізюмом і горіхами.
Збити цукор з маслом у пишну піну.
Додати сир, ваніль, ромову есенцію, все як слід збити.
Безперервно вибиваючи, додати по одному яйця.
Додати вишню.
Додати частинами борошно і все ретельно перемішати.
Змастити маслом форму 1,5 - 1,8 Викласти
тісто і поставити в попередньо нагріту до 175 ° С духовку на 50 хвилин.
Готовий кекс злегка остудити у формі і потім викласти на ґрати.
P.S.
Форму брати краще більшого розміру, оскільки кекс під час випічки сильно піднім
Приємного апетиту!!!