У цих вафлях немає білкової клейковини, як у пшеничному, житньому, вівсяному та ячмінному борошні. З цієї причини вони корисні людям, які страждають на шлункові захворювання. Здорові люди можуть приготувати вафлі за цим рецептом і зі звичайного борошна, і з борошна грубого помолу. Буде смачно!
Інгредієнти для «Вафлі кукурудзяні»:
- Борошно кукурудзяне - 150 г
- Яйце куряче - 2 шт
- Масло вершкове - 50 г
- Молоко - 200 мл
- Мед (рідкий) - 4 ст. л.
- Мигдаль (подрібнений, трохи)
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
- Ром (можна без нього) - 1 ч. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі30.7 |
жири56.6 |
вуглеводи230.4 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири8.4 |
вуглеводи34.4 |
Рецепт «Вафлі кукурудзяні»:
З кукурудзяного борошна, яєць, масла вершкового (розтопити), молока, розпушувача, меду та рому (якщо додаєте) замішуємо тісто і даємо йому настоятися 10-15 хвилин.
Додаємо мигдаль і перемішуємо.
Вафельницю розігріваємо (якщо потрібно змащувати маслом) і заливаємо тісто.
Випікаємо до золотисто-жовтого кольору.
Охолоджуємо на ґратах.
Ось такі смачнючки виходять!