Вафлі кукурудзяні

У цих вафлях немає білкової клейковини, як у пшеничному, житньому, вівсяному та ячмінному борошні. З цієї причини вони корисні людям, які страждають на шлункові захворювання. Здорові люди можуть приготувати вафлі за цим рецептом і зі звичайного борошна, і з борошна грубого помолу. Буде смачно!

Інгредієнти для «Вафлі кукурудзяні»:

  • Борошно кукурудзяне - 150 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Масло вершкове - 50 г
  • Молоко - 200 мл
  • Мед (рідкий) - 4 ст. л.
  • Мигдаль (подрібнений, трохи)
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Ром (можна без нього) - 1 ч. л.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1579.6 ккал


белкі30.7
р

жири56.6
р

вуглеводи230.4
р

100 г страви

     

ккал
235.8 ккал

белки
4.6 р

жири8.4
р


вуглеводи34.4
р

 

Рецепт «Вафлі кукурудзяні»:

З кукурудзяного борошна, яєць, масла вершкового (розтопити), молока, розпушувача, меду та рому (якщо додаєте) замішуємо тісто і даємо йому настоятися 10-15 хвилин.
Додаємо мигдаль і перемішуємо.

Вафельницю розігріваємо (якщо потрібно змащувати маслом) і заливаємо тісто.
Випікаємо до золотисто-жовтого кольору.

Охолоджуємо на ґратах.

Ось такі смачнючки виходять!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND