Джоконда з творожно-журавлинним кремом

Це дивовижне повітряне тістечко продовжує гастрономічний тур Ригою. У його основі мигдальний бісквіт, який часто називають Джоконда, а крем - це сир і журавлина. Прекрасний зимовий десерт для підвищення імунітету і настрою.

Інгредієнти для «Джоконда з творожно-журавлинним кремом»:

  • Клюква - 30 г
  • Ванільний цукор - 15 г
  • Масло вершкове - 20 г
  • Сир (9%) - 180 г
  • Борошно пшеничне/Борошно - 20 г
  • Борошно мигдальне - 50 г
  • Цукор коричневий (50гр. у бісквіт, 50гр. в крем) - 100 г
  • Яйце куряче (2 яйця, 2 білки) - 4 шт

Час приготування: 40 хвилин


Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1531.8 ккал

белкі75.3
р

жири71.2
р

вуглеводи150.6
г

Порції

     

ккал
255.3 ккал


белкі12.6
р

жири11.9
р

вуглеводи25.1
г

100 г страви

     

ккал
239.3 ккал

белки
11.8 р

жири11.1
р

вуглеводи23.5
г


 

Рецепт «Джоконда з творожно-журавлинним кремом»:

Рецепт приготування цього тістечка неймовірно простий. В основі - мигдальний бісквіт. Я дуже давно хотіла його спробувати, і коли ми зустріли цей десерт в одній маленькій, милій кондитерській, я абсолютно втратила від нього голову!))) Для початку приготуємо тісто - збиваємо 2 яйця і цукор 8-10 хвилин у пишну білу піну.

Додаємо мигдальне, пшеничне борошно і перемішуємо. Вводимо розтоплене вершкове масло.

Відокремлюємо жовтки від білків і збиваємо білки до стійких піків. Вводимо в тісто і акуратно перемішуємо.

Можна спекти цю страву як пиріг, але я вважала за краще зробити порційну, як вона і подавалася. Випікати 17 - 20 хвилин при температурі 200 градусів у розігрітій духовці. Тут у мене стався косяк, я відкрила духовку на 5й хвилині, тому бісквіт злегка сів. Ех, вчитися мені ще й вчитися:)


Поки наш бісквіт остигає, ми приготуємо крем. Для цього в блендері з'єднаємо сир, цукор і ванільний цукор.

Додамо журавлину і отримаємо дивовижний рожевий колір крему. Спробуйте крем на смак, якщо Вам буде не солодко, то варто його ще підсолодити.

Остиглий бісквіт виймаємо з формочок... У мене чи то руки не від туди ростуть, чи то з силіконом не вмію управлятися, але частина бісквіту залишилася у формах, вибачте, що не зовсім акуратно вийшло.
Розрізаємо бісквіт уздовж, наносимо крем, закриваємо. Залишки крему переносимо в кондитерський шприц, робимо невеликі прикраси, додаємо м'яту, журавлину і горішки мигдалю. Ось і все! Наш десерт готовий!)

Запрошую Вас, друзі, цього разу прогулятися старим містом Риги. Насправді майже у всіх містах є, так звана, стара частина. Найчастіше на ній вузькі вулички, багато милих магазинів, у половини будинків є історії та легенди, а варто завернути за кут, як Ви тут же зустрічаєте чергове диво.


Рига не стала винятком. Ми провели чудові години досліджуючи кожен закуток старого міста.



У цьому місті дуже гармонійно живуть католицькі костели і християнські собори.





На наш жаль, орган у Домському соборі був на реставрації, але ми змогли насолодитися самим собором зовні і всередині.




Друзі,



сподіваюся, ви трохи стомилися від прогулянки, і я з радістю, запрошую Вас на чай з Джокондою.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND